Farmakasztin 75 % por 100 g

1 990 Ft
Adóval együtt

Tannin tartalmú kiegészítõ takarmány.
Farmakasztin por a szelíd gesztenyefa (Castanea Sativa) természetes eljárással nyert, magas hatóanyag tartalmú kivonata. 
Farmakasztin por kiválóan alkalmas a gyógykezelés kiegészítéseként a különbözõ korú háziállatok hasmenéssel járó megbetegedéseiben. 
Farmakasztin por javítja a testtömeg gyarapodását és a takarmányhasznosulást.

Összetétel:
- Csersav (tannin): 75 %
- Cukor: 22 %
- Természetes ízanyaggal (Stevia extrakt)

Célállatok: 
Sertés, baromfi, szarvasmarha, nyúl.

Mennyiség

Szarvasmarha: 
Javasolható a hasmenéses kórképek specifikus kezelésének kiegészítésére a korán elválasztott borjakban (tejpótló tápszerre való áttérés után). A tejelõ tehenek takarmányába keverve javítja a fehérjék felszívódását, kedvezõbb lesz a takarmányhasznosulás.

Baromfi: 
Alkalmazható a takarmányozási és tartási hibák kártételének enyhítésére, továbbá a gyógykezelés hatékonyságának a javítására a nem specifikus emésztõszervi megbetegedésekben. Kiegészítõ kezelésként használható a specifikus terápia mellett a fertõzõ oktanú gyomor-bélgyulladásokban (kokcidiózis, szalmonellózis, coli-hasmenés). Javítja a takarmányhasznosulást az egészséges állatokban.

Sertés: 
Alkalmazható a választási, a falkásítási problémáknak, valamint a takarmányváltás káros következményeinek a csökkentésére. A hízó sertésekben javul az étvágy, nõ a testtömeg gyarapodása, kedvezõbb a takarmányhasznosulás.

Nyúl: 
A választáskori problémákat mérsékli, javítja a növekedési erélyt.

Ellenjavallat: 
Nem javasolható az adagolása probiotikumokkal vagy élesztõ gombákkal együtt.