LACTIBIOSE 90 g por

2 590 Ft
Adóval együtt

Vízben oldható por  / 90 g-os zacskóban.

Borjú, bárány, kecske, malacnak hasmenésre adható!

LACTIBIOSE  Takarmány helyettesítőként fejti ki hatását minden olyan esetben, pl. hasmenés, amikor a növendék állat a megszokott táplálékát (tejpótló) nem fogadja el. 

A vanília aroma és a magas laktóz szint miatt a LACTIBIOSE nagyon jó ízű, pezsgése felgyorsítja a hatóanyagok (elektrolit és az energia) hatását.

Mennyiség

A laktóz a hipoglikémia ellen szolgáltat energiát, kétszer olyan hatásos, mint a glükóz. Elektrolitok (Na, K) pótolja a hasmenés során bekövetkező veszteséget, valamint serkenti a vízfelvételt. A glicin szabályozza a laktóz és az elektrolit-felvételt. A citrát és a Na-bikarbonát az acidózis ellen hat, valamint puffer hatást fejt ki.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BORJÚ: Oldjon 90 g LACTIBIOSE-t (1 zacskónyit ) 2 liter meleg vízben, majd naponta 2x adja a borjúnak (reggel és este).

BÁRÁNY ÉS GIDA: Oldjon 90 g LACTIBIOSE-t (1 zacskó ) 2 liter meleg vízben , majd 2x 150 - 200 ml-nyit adjon a növendék állatnak

MALAC: Oldjon 90 g LACTIBIOSE-t (1 zacskó ) 2 liter meleg vízben , majd 2x 1 liternyit adjon a növendék állatnak A hasmenés menete szerint 1-3 napig adható

CSIKÓ: Oldjon 90 g LACTIBIOSE-t (1 zacskó ) 2 liter meleg vízben , majd 2x 150 - 200 ml-nyit adjon a növendék állatnak Pezsgő hatása miatt fordítson figyelmet arra, hogy elég mély vödröt használjon. Nem, célszerű a LACTIBIOSE és a tej keverése, mert a bikarbonát akadályozza a tej kicsapódását.